Renault NEDERLAND

ZERO-EMISSION STADSAUTOS VAN RENAULT GAAN IN HET FRANSE FLINS IN PRODUCTIE
ZERO-EMISSION STADSAUTO'S VAN RENAULT GAAN IN HET FRANSE FLINS IN PRODUCTIE

 

Renault heeft besloten de toekomstige zero-emission elektrische stadsauto in de fabriek van Flins in de Parijse regio te gaan produceren. De Zoé Z.E. Concept die in Frankfurt werd gepresenteerd, vormt de basis voor deze nieuwe auto.

Renault heeft vanwege de knowhow en de uitstekende prestaties gekozen voor Flins als productiesite voor deze elektrische auto. Deze fabriek is onder meer gespecialiseerd in de productie van B-segment auto’s (Clio Campus en de nieuwe Clio). Een doorslaggevende factor was ook de wens van Renault om auto’s dichter bij de markt – lees: de Europese – te gaan produceren ter bevordering van de logistiek. Daarmee wordt de fabriek in Flins de belangrijkste schakel in de keten voor de elektrische auto’s van Renault voor de productie van het gamma elektrische auto’s en ook de productie en recycling van accu’s.

De productie start in 2012. Deze multifunctionele stadsauto zal naar schatting in Europa gaan zorgen voor twee derde van de verkoop van elektrische auto’s van de Groep.

Tevens wordt Frankrijk het centrum voor het zero-emission beleid van Renault, aangezien de Groep momenteel de toekomstige elektrische auto’s ontwerpt in het Technocentre van Guyancourt en de zero-emission stadsauto zal gaan produceren in Flins. Daarnaast heeft Renault een intentieverklaring getekend met Nissan, de CEA (Commissariat à l’Energie Atomique – Franse commissie voor nucleaire energie) en het F.S.I. (Fonds Stratégique d’Investissement – Strategisch fonds voor investeringen) voor de oprichting van een Franse joint venture voor diepgaand onderzoek naar en industrialisatie en recycling van accu’s voor elektrische auto’s.

Renault is zich duidelijk bewust van de kansen die duurzame mobiliteit biedt en heeft dan ook besloten een compleet gamma zero-emission elektrische auto’s vanaf 2011 massaal en voor redelijke prijzen op de markt te gaan brengen.5 EuroNCAP sterren voor de nieuwe Renault Clio
Renault Alpine A110-50 te gast tijdens City Racing Rotterdam
De nieuwe Renault Espace: want ruimte is nog steeds pure luxe
Renault Twingo eco2 benzine nog efficiënter
Renault introduceert de Laguna Coupe dCi 110
De Megane Coupe-Cabriolet Serie Limitee Monaco GP
Een MPV met nog meer plaats(en): De Renault Grand Kangoo
Veel voordeel tijdens Salon de Promotion
Take it Twizy
Renault DeZir steelt show tijdens coolness-symposium TU Delft
Renault maakt prijzen Mégane RS modeljaar 2012 bekend
Renault Mégane modeljaar 2012: vol energy
Cathy en David Guetta, ambassadeurs van de Renault Twizy
Autosalon van Genève 2012
Hoofdrol voor Renault Twizy in The Face op RTL5
Volgende Pagina
Navigeer naar pagina :1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12